De Alpha-cursus gaat weer beginnen

Alpha Logo 321 september in Leiden


Vraagt u zich ook wel eens af....

Of er meer is tussen hemel en aarde?
Waarom er zoveel oorlog is in de wereld?
Wie Jezus is?
Of bidden eigenlijk wel helpt?

Dan is de Alpha-cursus vast iets voor u.

Wat is Alpha?

In tien avonden en een weekeinde biedt Alpha een (hernieuwde) kennismaking met het christelijk geloof. Een Alpha-bijeenkomst begint met een maaltijd, gevolgd door een korte inleiding. In de inleidingen wordt ingegaan op diverse kernpunten van het christelijk geloof, zoals 'wie is Jezus?' en 'waarom stierf Jezus aan het kruis?’. In kleinere groepen is er daarna gelegenheid om te praten over allerlei vragen die de inleiding oproept en ervaringen uit te wisselen over deze thema´s.

Voor wie is Alpha?

De Alpha-cursus is voor iedereen die meer wil weten over het christelijk geloof. Voor jong en oud, voor niet-kerkelijken, voor mensen die af en toe naar de kerk gaan, maar ook voor hen die regelmatig komen en in de kerk actief zijn.

 Alpha 02
"Het onderlinge respect en vertrouwen was een heel mooie ervaring."              Een deelnemer

Wanneer is de volgende cursus?

De volgende Alpha-cursus start op maandag 21 september 2015.
Steeds op maandagavond van 18.45 uur -21.30 uur.
Warme maaltijd – inleiding – koffie – deelgroepen.
23 november is de laatste avond.
Er is één extra bijeenkomst op zaterdag 24 oktober (overdag)

In plaats van te wachten op de volgende Alpha-cursus, is het ook mogelijk om met de internetcursus www.waaromJezus-rk.nl te beginnen. Dit is een 4 weken cursus via internet, met een persoonlijke e-coach.

Wat kost het?

Niets, maar een vrijwillige bijdrage is welkom.

Hoe kan ik mij aanmelden?

Bij pastoor Smith via tel 071 5130700 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
of vraag een folder aan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor meer informatie: www.hoevindjeGod.nl

Als u een indruk wilt krijgen van wat de Alpha-cursus voor uw parochie kan betekenen, bekijkt u dan het volgende FILMPJE en/of ga naar www.rk-alphacentrum.nl